Word collega

Ons statement

Buurttaxi Selwerd brengt mensen bij elkaar

Ons verhaalHet Wijkbedrijf Selwerd, groot in lokale kracht.


De locatie van het Wijkbedrijf Selwerd stond genomineerd om afgebroken te worden. Inwoners van Selwerd hebben zich ingezet om deze locatie te behouden en om hier een Wijkbedrijf te creƫren. Middels Wijkbedrijf Selwerd zijn er vele initiatieven ontplooid. Altijd gericht op verbetering van de lokale omgeving.


Buurttaxi Selwerd is hier een mooi voorbeeld van. Lokale bewoners van Selwerd signaleren dat mobiel beperkte mensen nu met veel moeite de deur uit komen. De 100 meter naar de supermarkt kan dan al te veel zijn. De huidige vervoersmogelijkheden zijn helaas nog niet ideaal. Daar komt bij dat een ritje van 100 meter voor een regulier taxibedrijf helemaal niet rendabel is.


Buurttaxi Selwerd tracht het voor alle partijen aangenamer te maken. Belangrijkste motiviaties zijn hierbij, mensen met elkaar verbinden en de drempel verlagen voor mobiel beperkte mensen om zichzelf te ontplooien. Oftewel een vergroting van de algemene sociale actieradius.


Om dit allemaal mogelijk te maken zoeken wij hiervoor gemotiveerde collega's die zich graag willen inzetten voor deze dienst. Natuurlijk zijn we op zoek naar parttime chauffeurs maar bijvoorbeeld ook naar iemand die graag oudere mensen telefonisch te woord staat. Er zijn vele mogelijkheden mogelijk. Het betreft vrijwillige functies.


Onze werkzame collega's gaan aan de slag in een nieuw project met dynamische doelstellingen. Je maakt deel uit van het project, maar je bent ook het project. Hierbij zijn vele mogelijkheden mogelijk. Wat wil je komen brengen en wat wil je leren?


Graag komen wij in contact met onze aanstaande collega's!


unsplash